Welkom op de website Dorpshart Geffen

Enige tijd geleden heeft de gemeente Oss de prijsvraag ‘Dorpshart Geffen’ uitgeschreven voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis gelegen aan het Dorpsplein en de Raadhuisstraat in Geffen. Er zijn 4 partijen gevraagd om deel te nemen aan deze prijsvraag. 

Van Wanrooij Projectontwikkeling is door het college van B&W op basis van het ingediende ontwerp als winnende partij geselecteerd. 
Als ‘Geffense’ ontwikkelaar zijn zij erg trots om dit plan in eigen dorp te mogen realiseren. 

 

 

Nieuws

Ik nodig u uit om mee te denken!

Ik nodig u uit om mee te denken!

Telkens weer valt me op hoezeer Geffen bruist van energie. Geffenaren zijn trots op hun dorp, zijn doeners en willen graag samen de handen uit de mouwen steken. Dat blijkt ook uit de betrokkenheid en inzet van vele vrijwilligers en het actieve verenigingsleven. Er gebeurt veel in Geffen en het komt er steeds mooier uit te zien. Wat nog ontbreekt, is een mooi en levendig dorpshart. Met het wegvallen van de functie van het gemeentehuis en hoe het plein er nu uitziet, wordt dat niet ingevuld. Er wordt al te lang gesproken over hoe het anders zou kunnen. Daar gaan wij nu als gemeente samen met de Dorpsraad en de inwoners werk van maken.

 

Daarvoor willen we weten wat Geffen wil met het gemeentehuis en het plein. Wat verwacht u daarvan? Wat zijn uw wensen? Welke functies vindt u belangrijk? Niet alleen voor vandaag maar ook voor morgen. Hoe bereiken we de initiatiefnemers die dat moeten invullen? En hoe komen we tot een aansprekend en breed gedragen plan dat realistisch en financieel verantwoord is? De uitkomst vertalen we naar een plan dat we aan de gemeenteraad voorleggen.

 

Daarover willen we met zoveel mogelijk Geffenaren in gesprek. We hopen dat u naar onze 3 dorpsgesprekken komt om mee te denken en te praten. Maar we zoeken ook op andere manieren het gesprek. Zo kunt u ook op deze website uw mening geven.

 

Daarom nodigen we eenieder in Geffen uit om mee te denken. We rekenen ook op uw inbreng!

 

mr. Johan van der Schoot
wethouder Ruimtelijke Ordening Kernen c.a.

 

|

Aanmelden nieuwsbrief

Naam