Welkom op de website Dorpshart Geffen

Vorig jaar hebben wij samen met u het ontwikkelperspectief gemaakt. In december is het ontwikkelperspectief door de gemeenteraad vastgesteld.
Nu staat het voormalige gemeentehuis te koop. Daarvoor hebben we de prijsvraag Dorpshart Geffen uitgeschreven. Vier bedrijven doen daar aan mee en hebben hard gewerkt aan nieuwe ontwerpen voor deze locatie. 
De partij met het beste ontwerp mag het voormalig gemeentehuis kopen.

Nieuwsgierig?

Bent u nieuwsgierig hoe deze ontwerpen er uitzien? Klik hierop om de ontwerpen te zien (vanaf 5 juni zichtbaar).

Nieuws

Eerste dorpsavond Geffen: ‘Weten we alles?’

Eerste dorpsavond Geffen: ‘Weten we alles?’

Woensdag 27 maart was de eerste dorpsavond over de herontwikkeling van het dorpshart van Geffen. Tegelijkertijd is ook de projectwebsite geopend waar u kunt reageren op alle thema’s. Klik hier als u mee wilt praten, er wordt momenteel al volop gereageerd! U kunt nog reageren t/m woensdag 17 april.

De avond was drukbezocht. Ruim 80 Geffenaren waren aanwezig om nog eens in gesprek te gaan over het Dorpsplein en het oude gemeentehuis. 

De voorzitter van de dorpsraad, Michel van Nistelrooij, opende de avond en gaf aan dat alle opties en ideeën mogelijk zijn. Foke de Jong, van LOS stadomland, gaf een inleidende presentatie en Loes van Schie, ook van LOS, heeft de projectwebsite toegelicht.  

Foke nam ons kort mee door de historie van de Geffense kern en hoe het Dorpsplein in de jaren zestig op de huidige plek is gekomen. De diverse functies van het plein worden benoemd en ook de informatiebronnen die in het verleden al zijn opgehaald. Foke benadrukt dat de belangrijkste vraag van de avond is: 'Weten we alles?'

Vanuit de gemeente Oss licht de projectmanager, Anne Zaadnoordijk, de planning toe en het traject na het opstellen van het ontwikkelperspectief. 


Na de pauze gingen de aanwezige bewoners in groepen aan de slag. Op elke tafel lag een grote plattegrond van het plangebied en werd er besproken wat er allemaal zou mogen veranderen. Hieronder een greep uit de opmerkingen. 

“Over de gedeeltelijke sloop van het oude gemeentehuis is het merendeel het wel eens. Een gedeelte zou bij velen nog wel kunnen blijven staan, in lijn met de huidige bebouwing aan de rand van het plein. Voor wie zou de nieuwe ruimte gebruikt kunnen worden? Begeleid wonen, horeca (Brownies en Downies), sociale huur voor jongeren en ouderen, een nieuwe Levix winkel en nog veel meer opties passeren de revue. 

En het grotere plein, hoe gaan we dat dan gebruiken? Het plein moet in ieder geval groener worden. Met plekken om elkaar te kunnen ontmoeten voor jong en oud. Ook moet het plaats kunnen geven aan allerlei evenementen, maar het moet geen plein worden voor tien dagen feest per jaar.”

Op deze website kan iedereen zijn of haar mening geven op de diverse thema’s, klik hier. U kunt nog reageren t/m woensdag 17 april. Daarna gaat LOS aan de slag met het ontwikkelen van verschillende scenario’s. Deze worden gepresenteerd op 15 mei. 

De presentatie van de avond kunt u hier bekijken.
 

| Aantal keer vertoont: (671) |

Aanmelden nieuwsbrief