Welkom op de website Dorpshart Geffen

Enige tijd geleden heeft de gemeente Oss de prijsvraag ‘Dorpshart Geffen’ uitgeschreven voor de herontwikkeling van het voormalige gemeentehuis gelegen aan het Dorpsplein en de Raadhuisstraat in Geffen. Er zijn 4 partijen gevraagd om deel te nemen aan deze prijsvraag. 

Van Wanrooij Projectontwikkeling is door het college van B&W op basis van het ingediende ontwerp als winnende partij geselecteerd. 
Als ‘Geffense’ ontwikkelaar zijn zij erg trots om dit plan in eigen dorp te mogen realiseren. 

 

 

Nieuws

Reageer op het voorkeursscenario
Afgelopen woensdag 26 juni is het voorkeursscenario gepresenteerd in de Koppelinck. Het voorkeursscenario is ontstaan door de positief gewaardeerde elementen uit de eerdere scenario’s te combineren. Zo is er een mix ontstaan dat heeft geleid tot een groen, open en knus dorpsplein. Het dorpsplein als podium van het dorp! Tot eind juli kunt u aanbevelingen geven op het voorkeursscenario die we meenemen in het vervolgproces. Wilt u direct reageren, klik hier!
Lees meer
Derde dorpsavond op 26 juni!
Volgende week woensdag is de laatste dorpsavond voor het dorpshart van Geffen. We presenteren het voorkeursscenario en u bent van harte welkom! 
De avond zal starten om 19.30 uur in de Koppelinck (inloop 19.00 uur). Komt u ook? We presenteren eerst het voorkeursscenario. Daarna hangen we de tekeningen op en kunt u het voorkeursscenario nog eens rustig bekijken. Ook is er ruimte voor vragen en aanbevelingen.   Na deze avond kunt u ook nog reageren op de website. We zien u graag woens...
Lees meer
Reageer op de drie scenario's!
et tweede dorpsgesprek over het dorpshart in Geffen afgelopen woensdag 15 mei is weer goed bezocht. Ruim 85 Geffenaren bespraken drie scenario’s over het dorpshart in Geffen. Ontwerpbureau LOS Stadomland presenteerde 3 scenario’s: 1. het Pittoreske plein  2. een Wervelend park  3. het Prettig plantsoen en dorpsplein 
Lees meer
Tweede dorpsgesprek op woensdag 15 mei
Er wordt hard gewerkt aan de scenario’s voor het dorpsplein en het voormalig gemeentehuis! Deze worden gepresenteerd op woensdagavond 15 mei in de Koppelinck. Komt u ook? U bent van harte welkom om 19.30 uur in de Koppelinck! We presenteren eerst de scenario’s. Dan willen we graag met u in groepjes praten over de verschillende scenario’s. Wat spreekt u het meeste aan en wat totaal niet? En waarom? Ook na deze avond kunt u weer meedenken via de website.
Lees meer
Eerste dorpsavond Geffen: ‘Weten we alles?’
Woensdag 27 maart was de eerste dorpsavond over de herontwikkeling van het dorpshart van Geffen. Tegelijkertijd is ook de projectwebsite geopend waar u kunt reageren op alle thema’s. Klik hier als u mee wilt praten. De avond was drukbezocht. Ruim 80 Geffenaren waren aanwezig om nog eens in gesprek te gaan over het Dorpsplein en het oude gemeentehuis.  De voorzitter van de dorpsraad, Michel van Nistelrooij, opende de avond en gaf aan dat alle opties en ideeën mogelijk zijn. Foke de Jong, van L...
Lees meer
Ik nodig u uit om mee te denken!
Telkens weer valt me op hoezeer Geffen bruist van energie. Geffenaren zijn trots op hun dorp, zijn doeners en willen graag samen de handen uit de mouwen steken. Dat blijkt ook uit de betrokkenheid en inzet van vele vrijwilligers en het actieve verenigingsleven. Er gebeurt veel in Geffen en het komt er steeds mooier uit te zien. Wat nog ontbreekt, is een mooi en levendig dorpshart. Met het wegvallen van de functie van het gemeentehuis en hoe het plein er nu uitziet, wordt dat niet ingevuld. Er wo...
Lees meer
Uitnodiging dorpsavond 27 maart
We gaan binnenkort starten met het plan voor het dorpsplein en het voormalige gemeentehuis. U kunt hierover meedenken en meepraten. In de komende maanden worden er drie dorpsgesprekken georganiseerd waar iedereen in Geffen mee kan denken en doen. Daarnaast gaan we via internet ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen. We bouwen een speciale website voor dit plan. Na elk dorpsgesprek staat er alles op wat in het dorpsgesprek is besproken. U kunt in de weken daarna dus ook nog uw bijdrage geven.
Lees meer
Pagina 2 van 2 [2] VolgendeLaatste

Aanmelden nieuwsbrief

Naam