Archief 'Praat mee'

LET OP!

U kunt niet meer reageren op deze pagina. 

Op donderdag 8 oktober organiseerde Van Wanrooij Projectontwikkeling een inloopavond in MFC de Koppellinck waarbij het ontwerp van de woningen en appartementen aan de hand van informatiepanelen is toegelicht. De getoonde beelden vind je onderaan in dit bericht.Reageren? Dat kan tot 22 oktober via onderstaand invulveld.

Ontwerp Gemeentehuis 4

Ontwerp Gemeentehuis 3

Ontwerp Gemeentehuis 2

Ontwerp Gemeentehuis 1

Het voorkeursscenario is ontstaan door de positief gewaardeerde elementen uit de eerdere scenario’s te combineren. Zo is er een mix ontstaan dat heeft geleid tot een groen, open en knus dorpsplein. Het is er aangenaam verblijven, er liggen aanleidingen tot ontmoeten en er is ruimte voor het organiseren van evenementen. Het dorpsplein als podium van het dorp!

De gehele ruimte tussen de Raadhuisstraat en de Dorpsstraat wordt gebruikt om een ‘park’ te maken. Het ontwerp van het park is gebaseerd op een aantal curves die logische looplijnen zijn.

Het scenario gaat uit van het maken vanverschillende ruimtes; een plein aan het Dorpsplein en een plantsoen aan de Raadhuisstraat. 

Het scenario is gebaseerd op een klassiekplein(autovrij) met een carré van bomen. Dit kunnen leilindes zijn of een andere boom.

De kiosk is gebouwd door 22 vrijwilligers en 17 bedrijven hebben een bijdrage geleverd. In 1998 is de kiosk officieel geopend en er vinden hier verschillende evenementen en activiteiten plaats.

De inrichting en meubilair van het plein is een rommelig geheel van allerlei stijlen. De prullenbakken, bankjes en fietsenrekken zijn allemaal anders.

Het dorpsplein is momenteel erg stenig. Door verstening en het beperkte groen is de gevoeligheid voor hittestress groter. In de huidige situatie is zelden wateroverlast. Dit zal, door extremer weer, in de komende jaren vaker voor kunnen komen.

Het gemeentehuis is gebouwd in drie perioden: 1963, 1982 en 1994. De bestaande hoofddraagconstructie is geschikt voor herontwikkeling, al zijn er wel onderdelen verouderd.

Het dorpsplein zou het kloppend hart van Geffen kunnen zijn, maar momenteel is er, behalve de vele evenementen, niet veel te beleven.

In de huidige situatie is niet veel groen aanwezig. Er staat een rij met zuileiken langs de zuidrand van het plein en verspreid staan er enkele paardenkastanjes.

Geffen is een leuk dorp met een actief verenigingsleven. Het is er goed wonen. Als Geffenaar bent u gehecht aan uw dorp en het Dorpsplein zou een plek moeten zijn waar u trots op mag zijn!

In de Raadhuisstraat is de achterkant van het gemeentehuis een opvallende gevel, het gebouw zorgt ervoor dat het plein afgesloten wordt van de Raadhuisstraat.

Er is in de afgelopen jaren veel opgehaald en er is een enorme wensenlijst ontstaan met functies voor het bestaande ofwel nieuw te bouwen gebouw op het plein.

In Geffen vinden jaarlijks allerlei evenementen plaats zoals de kermis, carnaval, het beachvolleybaltoernooi, Geffes stroat toetoere, Effe noar Geffe en Koningsdag. Daarnaast is er elke week een markt en staat er op donderdag en vrijdag een viskraam.Discussie: Hoe denkt u over de volgende stelling en waarom? Liever een gezellig en knus plein dan een groot kaal plein waar zo’n 5x per jaar iets te doen is.

In de bestaande situatie wordt een groot deel van het plein gebruikt om te parkeren. Het plein wordt nu ook ervaren als parkeerterrein. Er zijn 73 parkeerplaatsen op het plein. Hiervan is de bezetting overdag 63% (dit blijkt uit het parkeeronderzoek dat gedaan is door de gemeente).Discussie: Hoe denkt u over de volgende stelling en waarom? In de toekomst zou het plein niet als parkeerplein ingericht moeten worden. Er moeten wel genoeg parkeerplekken zijn, maar minder dan nu kan zeker.

Hoe ziet het dorpsplein van Geffen eruit in 2025 als u alles mag wensen wat mogelijk is?