Ontwerp Gemeentehuis 4

Deze vragen dienen als hulpmiddel om uw reactie achter te laten. U hoeft deze vragen niet per se te beantwoorden. 

 • Wat vindt u goed aan dit ontwerp?
 • Wat vindt u niet goed aan dit ontwerp?
 • Draag dit ontwerp bij aan een levendiger Dorpsplein?
 • Als de beoordelingscommissie dit ontwerp kiest, waar moeten we dan bij de uitwerking rekening mee houden?

Hieronder kunt u de PDF bestanden ophalen van de inzending. Deze bestanden zijn van een betere kwaliteit, hiervoor heeft u echter wel Adobe Acrobat Reader nodig. Dit programma is hier gratis te downloaden.

 

Bijlage

 1. 04_Geffen_Bidboek.pdf 5-6-2020 8:04:36
 2. 04_Geffen_A0_Lr.pdf 5-6-2020 8:05:58

Deel

Rating

0 ( 158 reviews)

Reacties

 • Voorkeur voor plan 1! Voorgevel mag nog meer nostalgische uitstraling hebben. Investeer aub in een aantrekkelijke uitstraling van het gebouw. Dit wordt het visitekaartje van ons dorp.Horeca zorgt voor reuring op het plein; positief!Misschien parkeerplaatsen op het plein creëren aan de Dorpstraat?!Watertafel leuk! Zorg wel voor voldoende mogelijkheden om tenten etc te plaatsen zodat evenementen kunnen blijven.
  9-6-2020 8:09:12
 • Wat ons betreft krijgt dit ontwerp de vierde plaats.Veel woningen.Het nieuwe gebouw past niet in het dorpsbeeld.Dat het oude gebouw blijft staan, niet mooi en past niet bij de nieuwbouw.Positief: een parkeergarage
  9-6-2020 8:00:17
 • Laatste plek wat mij betreft. Oogt heel massaal, gewoon een blokkendoos. Past niet bij het dorpse van Geffen.
  9-6-2020 6:27:07
 • Dit plan heeft NIET de voorkeur.Erg veel woningen wat ook weer erg belastend is voor de omgeving en eventueel gebruik van het plein.Een matig ontwerp dat niet past in het hart van Geffen. Het ontwerp heeft weinig verrassende elementen
  8-6-2020 22:47:26
 • de architectuur wijkt wel erg veel af van wat voor Geffen mooi is. maar dat is natuurlijk een vrije mening. de vraag is of het parkeren hier wel goed gaat komen. veel programma, maar weinig parkeerplaatsen. gevaar is dat ze allemaal toch maar weer op het plein terecht komen.
  8-6-2020 19:21:16
 • Dit plan heeft niet onze voorkeur. Wat betreft schaalgrootte is dit goed en verglijkbaar met ontwerp 1, en past het binnen het dorpse karakter van Geffen. De centrale situering van de commerciele ruimte (buurtpunt) aan het plein is goed gekozen. De vraag is echter of het voor een ontwikkelaar/investeerder wel rendabel is om er een buurtpunt van te maken. De huur zal ten slotte ook betaald moeten worden, en dan achten wij de slagingskansen voor een lunch room of vers zaak (ontwerp 1) hoger in. We hebben ten slotte ook al de koppelinck. Wat onderbelicht is in het ontwerp is dat de bestaande parkeerkelder half verdiept ligt, en dat de begane grondvloer van het nieuwe gebouw dus hoger komt te liggen (op een sokkel) dan het huidige omliggende terrein. Hiervoor zijn flauwe hellingsbanen ingetekend in de plattegronden, maar het openbare terrein tussen de nieuwe centraal gelegen appartementen en de nieuw te maken appartementen in de bestaande bouw zal verhoogd zijn, dus de openbare ruimte zal hier glooiend worden ingericht, of komen hier trappen? Tevens zal de doorkijk tussen deze gebouwen visueel dus minder zijn, dan het doet lijken op de impressie. Dit in verband met de ondergelegen parkeerkelder. Bovendien vinden wij dat op deze prominente plaats in Geffen de gevelarchitectuur wel wat spannender mag. Het is nu meer een blokkendoos. (Daarentegen vinden wij ontwerp 1 mogelijk iets te klassiek en traditioneel, en mag ontwerp 1 wat materialisering betreft wel iets levendiger.) Bovendien wordt in dit ontwerp niet voldaan aan de parkeernorm, en vragen wij ons of de doelgroep senioren graag in een parkeerkelder de auto zal gaan/willen parkeren.
  8-6-2020 8:46:06
 • Ik vind de uitstraling niet passen bij "inspiratie oude gemeentehuis Molenstraat".
  8-6-2020 6:09:56
 • Buurtpunt met terras, spreekt mij wel aan. Focus op combi. senioren en starters vind ik ook positief evenals 7 sociale huurwoningen. Totaal aantal woningen relatief laag tov plan 2 en 3. Deelauto en fiets het proberen waard. Architectuur wat eenvoudig en en te"blok"vormig .Parkeerkelder positief, geen auto's o het plein.Helaas wordt de gemeentehuisvleugel hergebruikt. Deze blijft wel laag maar heeft een lelijke uitstraling. Valt voor mij daardoor af.
  8-6-2020 1:18:39
 • Naar mijn mening een slecht plan en zeker niet stijlvol genoeg. Met name aangezien de rechterzijde van het oude gemeentehuis blijft staan. Weinig rekening gehouden met de privacy van de bewoners aan de raadhuisstraat en achterzijde dorpsstraat.
  7-6-2020 23:31:38
 • Het gebouw vind ik mwa, de uitstraling hangt vooral af van het groen op de balkons van de bewoners, daar heb je dus geen invloed op. De bestrating heeft een mooie belijning! Al mis ik wel wat hoge haagjes (ofzo) om de parkeervakken heen. Oogt dit plan in de winter nog wel groen? Buurtpunt is een goed idee. Ook goed om te focussen op starters en senioren, die hebben nu in Geffen bijna geen kansen, als ze al betaalbaar zijn... En willen we starters hier in Geffen houden, dan zullen we toch wat coulanter moeten zijn. Senioren moeten hun heil momenteel ook ergens anders gaan zoeken en binnen nu en 50 jaar worden dat er toch echt een stuk meer in Geffen... Goed dat gebouw A volledig op koop is gericht. Vanuit de Harry Schoutenstraat gezien: mooie kruising Raadhuis/Harry S/Dorpsplein! Ik weet dat het de toekomst is, maar ik vraag me toch af of Geffenaren op korte termijn zo happig zijn op autodelen. :) Goed dat er geen auto's over het plein mogen!
  7-6-2020 9:50:08
 • W.
  Van dit plan vind ik het buurtpunt centraal een grote plus en erg mooi in combinatie met een mooi autovrij groen plein. Er is toch gedacht aan parkeren aan de kant van de winkels (kapsalon, kledingwinkel, shoarmatent etc.). Alleen vind ik de architectuur niet mooi. Het is gelukkig wel laag bouw, maar het vierkante heeft geen dorpse uitstraling en past niet bij Geffen.
  7-6-2020 7:22:48
 • Oh wat jammer dat het zo'n vierkante blokkentoren is!! Past totaal NIET bij een dorpse uitstraling. Verder is de indeling van het plein wel het beste idee van alle ontwerpen. Een voetgangers-gedeelte , met terrasjes, en toch wat parkeermogelijkeden bij de bestaande winkels. Dit combineren met het gebouw van plan 1 ('t Raadhuys) en dan is t perfect!! (maar dat zal wel niet kunnen....)dus dan wordt t voor mij toch keuze 1
  7-6-2020 5:22:33
 • Plan 4 heeft als nadeel dat de bebouwing te weinig karakter heeft. Ik lees ook weinig over het betrekken van verschillende generaties bij het gebruik van het plein. Bijvoorbeeld het koffiepunt voor 55+. Nu staat er iets van horeca gepland, maar in een dorpse omgeving vind ik het niet nodig dat de horeca de meest prominente plek krijgt. Er moet meer ruimte zijn voor verbinden, zonder dat er direct weer afgerekend moet worden.
  7-6-2020 5:18:46
 • 1 of 4. 1 is het mooist maar er moet minder verkeer door Geffen. Al druk zat in de Dorpstraat. Dus minder parkeren ed.
  7-6-2020 4:12:48
 • Niet mooi, te sober, te veel hergebruik van het bestaande .
  7-6-2020 0:42:40
 • Deze vier blokken op het plein wordt een blikvanger in negatieve zin. De ontwerper probeert de bestaande aanbouw van het gemeentehuis te verfraaien maar de vraag is of je dat moet willen. En verder kun je er allemaal mooi groen omheen tekenen zodat het plaatje mooi oogt maar het gaat nu om de bebouwing en die is naar onze mening niet passend op een dorpsplein. Niet doen dit.
  7-6-2020 0:07:02
 • Dit vind ik teveel een viertorenblokkendood. Niet doen dus.
  6-6-2020 23:02:00
 • Een lelijke blokkendoos. Die staan er al genoeg in Nederland.
  6-6-2020 23:01:44
 • Ik vind de architectuur van dit plan erg lelijk, dus geen voorkeur.
  6-6-2020 20:05:57
 • Ook mijn voorkeur gaat uit naar ontwerp 4. Mooi ontwerp met groen.
  6-6-2020 19:35:32
 • Hartje Geffen (ontwerp 4) heeft mijn voorkeur, vooral omdat er groot stuk hergebruik inzit. de 'tuin" rondom het gebouw mag wel wat minder om toch meer uitstraling van een plein te houden.
  6-6-2020 19:13:46
 • Jan
  Hoewel plan 1 mijn duidelijke voorkeur heeft, is dit geen slecht plan. Er wordt volop ingezet op duurzaamheid. De aanblik vraagt nog wel enige verbeteringen en verfraaiing. Het is minimalistisch qua architectuur, wat af doet aan het dorpse karakter. Positief zijn de verschillende woningtypes waardoor er een breed aanbod ontstaat. Er zijn echter te weinig parkeerplaatsen, waardoor de druk op de omgeving toeneemt.
  6-6-2020 7:34:04
 • M.b.t. de aantal parkeervakken voor de nieuwbouw wordt er creatief gerekend, maar in feite voldoet het gewoon niet!
  6-6-2020 6:14:58
 • In zijn ALGEMEENHEID doet het ons pijn, dat (met als 'excuus' #Corona); 1. betrokken dorpsgenoten op DEZE WIJZE kennis moeten nemen van de plannen van de vier finalisten; 2. we slechts ENKELE DAGEN de tijd hebben om deze grondig te kunnen bekijken, begrijpen en er wat van te vinden; 3. dat er over de ideeën uitgebreid gecommuniceerd is met ONDERNEMERS en BUURT; 4. de gevolgde procedure alles behalve TRANSPARANT is; wat wordt door wie bepaald??? Plan 4 Hartje Geffen in de folder veel groen op de foto's, maar in het bidbook wordt daar met geen woord over gerept ... Plan heeft niet onze voorkeur.
  6-6-2020 2:22:19
 • De groene ronde om het gebouw vind ik mooi. Maar verder nog veel steen in het ontwerp op het plein. Parkeergarage erg handig. Ontwerp gebouw te vierkant. Idee rondom participatie is mooie gedachte.
  5-6-2020 18:51:41
 • dit plan 4 is niet mijn voorkeur,het doet mij teveel aan de koppeling denken, weer een blokkendoos in het dorp.De bloementuin is leuk maar niet praktisch, wie doet het onderhoud? jammer .
  5-6-2020 8:13:48
 • 1 of 4. 1 is het mooist maar er moet minder verkeer door Geffen. Al druk zat in de Dorpstraat. Dus minder parkeren ed.
  5-6-2020 7:53:09
 • Ook dit plan is auto vrij dus uitstekend , de beplanting is keurig en mooi maar om iets te organiseren is iets minder.
  5-6-2020 3:12:58
 • Ik vind het groen rondom het pand leuk, ook hier gelukkig geen auto's extra op het plane zoals gevraagd door de Geffenaar, ik vind het deel wat blijft staan veel aan het oude gemeentehuis doet denken, gezien de bouw in de omgeving zou ik voor een donkere steen kiezen. en ook hier altijd beter dan plan 1 bij jullie foto 4.
  5-6-2020 1:25:18
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren