Parkeren

Parkeren

In de bestaande situatie wordt een groot deel van het plein gebruikt om te parkeren. Het plein wordt nu ook ervaren als parkeerterrein. Er zijn 73 parkeerplaatsen op het plein. Hiervan is de bezetting overdag 63% (dit blijkt uit het parkeeronderzoek dat gedaan is door de gemeente).

 

Discussie: Hoe denkt u over de volgende stelling en waarom? In de toekomst zou het plein niet als parkeerplein ingericht moeten worden. Er moeten wel genoeg parkeerplekken zijn, maar minder dan nu kan zeker.

Deel

Rating

0 ( 0 reviews)

Reacties

 • Minder auto's op het plein maakt het plein aantrekkelijker voor andere mogelijkheden. Gebruik maken van parkeerplekken wat verder van het plein af en daar goede verwijzing naar maken. Als de plekken goed vindbaar zijn en ze op het plein beperkt worden zal daar meer ruimte komen. En voor alle Geffenaren pak de fiets. Ook daar zal betere stalling voor nodig zijn. Voor de jumbo is het vaak rommelig met fietsen en kun je er bijna niet door vanwege de grote blokken. Als er een mooie creatieve oplossing komt om je fiets makkelijk te stallen... alle kleine beetjes helpen ons uit de auto denk ik.
  16-4-2019 20:42:25
 • Eens, de lange strook aan de rand van het plein (kant Florijn/Jumbo) kan blijven bestaan, maar niet meer OP het plein. Vanwege kort-parkeren geen laadpalen aanleggen. Hoe staat het met het pleintje achter de poort van de Florijn?
  13-4-2019 9:43:15
 • Jan
  Het aantal parkeerplaatsen kan inderdaad minder, maar zorg wel voor voldoende plekken. Alleen parkeergelegenheid aan de randen van het plein.
  9-4-2019 8:36:11
 • Bij het gemeentehuis aan de raadhuisstraat kant kan er zo een tweede strook parkeer gelegenheid worden gecre"eerd. Het enige wat gedaan moet worden is schuine parkeerplaatsen maken die van een kant in te rijden is, in visgraat patroon eventueel. Parkeren op het plein is nu vnl bij Jumbo en om de overbodige kiosk heen. Je kunt ook aan parkeer gelegenheid denken naast de Florijn wat nu niet wordt gebruikt door de huurders. Voor de shoarma tent willen mensen ook kunnen staan. Net als dat er mensen zijn die het een te grote moeite vinden om een paar meter te lopen voor de flappentap van de Rabobank. Met andere woorden mensen zijn gemakzuchtig maar je wilt wel genoeg parkeer gelegenheid overhouden.
  7-4-2019 23:57:04
 • Parkeren op het plein is een vloek. Parkeren zou daar -qua ruimtebeslag- zeer beperkt mogelijk moeten zijn. Op de plaats van het gemeentehuis kan met een enkele nieuwe parkeer strook die wel zo ver mogelijk weg van het midden van het plein moet zijn enige parkeercompensatie worden gevonden, met toepassing van insteekhavens. Ofwel de overgang naar de Raadhuisstraat te benutten. De gewone verkeersdoorstroming moet worden beperkt.
  7-4-2019 8:18:09
 • Er zijn veel parkeerplaatsen bij de Jumbo, die vaak matig bezet zijn, zeker inde avonduren en overdag buiten de spitstijden. De meeste activiteiten op het plein hoeven niet met de auto bereikt te worden.Er kunnen dus heel wat parkeerplekken verdwijnen. Stimuleert ook het gebruik van de fiets of het te voet ergens heen gaan en de auto meer op afstand parkeren.
  31-3-2019 0:39:03
 • Parkeren is een must in het centrum, zeker als er ook andere activiteiten zijn in het dorp. De piek moet je op kunnen vangen. De Florijn heeft een eigen parkeerplaats maar die wordt niet gebruikt. Als het gemeentehuis wordt gesloopt dan zijn de bewoners ook weg die overdag thuis zijn. Daarnaast verwacht ik afname van het winkel bestand dus ja we kunnen met minder parkeerplaatsen voor de toekomst, maar niet veel minder!!!! We zijn geen stad die auto luw is.
  29-3-2019 18:04:33
  • @Gilbert van de Meulenreek: idd ik denk dat we met een stuk minder af kunnen. Een goede balans maken tusse wat gebruikt wordt en niet. Daar je plan op aan passen
   29-3-2019 18:42:12

Plaats een reactie

${xf.ViewCommentTextBox("Email",200,true,"email")}
${xf.ViewCommentTextBox("WebSite",200,false,"url")}