Functies

Functies

Er is in de afgelopen jaren veel opgehaald en er is een enorme wensenlijst ontstaan met functies voor het bestaande ofwel nieuw te bouwen gebouw op het plein. Hieronder een greep uit deze lijst:

 • Restaurant/lunchroom/een betaalbare plek om te eten
 • Leuke winkels/ kleine winkelunits
 • Meer dan alleen wonen
 • Zorgfunctie
 • Kantoren
 • Woonzorgcomplex aangevuld met een eetgelegenheid
 • Kleinschalig beschermd wonen met logeerfunctie of hospice
 • Woningen voor jong en oud

Discussie: Hoe denkt u over de volgende stelling en waarom? Een plein zonder aanliggende bruisende functies wordt nooit het kloppende hart van Geffen. 

 

Deel

Rating

0 ( 4 reviews)

Reacties

 • Nu BrabantZorg de Heegt gaat aanpassen en er daardoor geen ruimte meer blijkt te zijn om voor de "niet de Heegt-bewoners" te voorzien in de mogelijkheid te komen eten zou hiervoor ruimte gecreëerd kunnen worden als aanvulling op het idee wat Elly hieronder heeft geopperd.
  15-4-2019 21:49:59
 • Mee eens, maar laten we realistisch zijn. Dagopvang/kantoren/woonzorg/beschermd wonen gaan het plein niet ineens levendiger maken op de manier die bij een kloppend hart hoort. De enige opties lijken mij winkels en horeca, maar helaas -> extra winkels komen er niet en horeca hebben we genoeg (ja, liever aan het plein, maar welke horeca-man/-vrouw gaat investeren). Daarnaast is ook de Geffenaar steeds beter in online shoppen en eten laten thuisbezorgen. Niemand wil woningbouw lees ik hier, terwijl veel Geffenaren daar zoveel behoefte aan hebben. En inderdaad, ook dat maakt het centrum van Geffen zeker niet bruisend. Dan komen we toch weer terug op de georganiseerde evenementen, waar Geffen zo ontzettend sterk in is. Sterker nog: we staan er bekend om in de wijde omgeving. DAT maakt voor Geffen het kloppende hart...
  13-4-2019 9:37:18
 • Ik zou het leuk vinden als het dorpsplein een authentiek karakter krijgt. Daarbij wat groen achter bij de raadhuislaan en waar de kiosk een plaatsje in kan krijgen. Op het plein zelf zou een horecagelegenheid met een mooi terras mooi passen. Waar je ook lekker kunt eten (zoals het Raadhuis in Heesch). Je kunt op het plein mooi zitten en er komt veel langs. Daarnaast een gezellig koffietentje waar men een kopje koffie kan gaan drinken als je je boodschappen hebt gedaan. Voor ouderen wellicht een goede zoals in de Ruwaard, maar ook voor jongeren die er kunnen werken voor school. In Eindhoven heb je die heel veel. In de zomer een ijskraam. Parkeren zal ook wel moeten maar dit moet wel minder dan nu. Maar voor de markt en de winkels is dat wel noodzakelijk. Misschien een baan wat naar links bij de pinautomaat. Het gemeentehuis is maar een lelijk ding. Zonde dat ze die van vroeger toen hebben afgebroken. Die leek op die van Nistelrode en dat is super mooi authentiek. Nu maar weg doen zodat er plaats komt voor evenementen.
  12-4-2019 20:09:45
 • Jan
  Ik ben het eens met de reacties hieronder. Uitgangspunt is een bruisend centrum. Absoluut geen woningen voor welke doelgroep dan ook. Winkels, horeca, activiteitencentra kunnen wel aan de levendigheid bijdragen. Als we onze dorpshart dicht bouwen, slaapt Geffen langzaam in. Waardoor er uiteindelijk geen jonge mensen / gezinnen meer willen wonen.
  8-4-2019 8:41:04
 • Wonen, kantoren. Museum, galerie, expertisecentrum, rijschool, opleidingsinstuut , restaurant, ijssalon, kledingwinkels, gezondheidscentrum, sauna, welnesscentrum. Mogelijkheden zat het ligt alleen aan wie durft te ondernemen in deze tijd.
  7-4-2019 23:48:36
 • Alleen wonen heeft geen duidelijke toegevoegde waarde aan een kloppend hart . Wel als het gecombineerd kan worden met zorgfuncties, zoals een dagopvang , die ook gebruik maakt van de groene omgeving. Zeker als dat nog gecombineerd zou kunnen worden met kleinschalige horeca. Winkels kunnen ook een toegevoegde waarde hebben, maar daar blijkt de belangstelling erg voor terug te lopen. Misschien een atelierruimte met exposities van kunst gemaakt door mensen binnen Geffen? Een creatieve ruimte voor kinderen? Maar is dat financieel haalbaar?
  31-3-2019 0:31:49
 • Winkels/kantoren behouden, verder plein met “parkje”. Absoluut geen woningbouw
  29-3-2019 22:39:03
 • Weer allemaal nieuwbouw. Maar eens plaats voor groen !
  29-3-2019 18:31:17
 • Een bruisend hart is een levendig hart, doch los je dit niet op met parkeerplaatsen voor aangrenzende kantoren. Winkels? Tja als we geen internet hadden had ik ja gezegd...... betreft wonen ......de Smidse zit aan een plein, daar staan alleen auto’s en de rest, de mensen blijven binnen of achter in hun tuin of balkon, dat biedt geen extra leven.
  29-3-2019 17:52:09
 • Een bruisend hart is een levendig hart, doch los je dit niet op met parkeerplaatsen voor aangrenzende kantoren. Winkels? Tja als we geen internet hadden had ik ja gezegd...... betreft wonen ......de Smidse zit aan een plein, daar staan alleen auto’s en de rest, de mensen blijven binnen of achter in hun tuin of balkon, dat biedt geen extra leven.
  29-3-2019 17:52:07
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren