Groen

Groen

In de huidige situatie is niet veel groen aanwezig. Er staat een rij met zuileiken langs de zuidrand van het plein en verspreid staan er enkele paardenkastanjes. 

Discussie: Hoe denkt u over de volgende stelling en waarom? Op het Dorpsplein zie ik liever een park dan een stenig plein.

Deel

Rating

0 ( 4 reviews)

Reacties

 • Iedereen is het wel eens over deze stelling. Maar toch: zorg voor een zeer flexibel park. Daarmee bedoel ik: oogt als een park, is in te vullen als een stenig plein. Overal gras zaaien en bomen planten is geen optie: dan kunnen we niks meer met deze ruimte. Omring het plein door mooie hoge(re) bomen, zodat het visueel echt een park is. Maak een relatief klein gedeelte écht park met alleen maar groen. Maak het grootste gedeelde een flexibel park voor markt en evenementen, liefst half verhard (grind met sterke ondergrond dat bestand is tegen viskramen, calypso's en klapstoeltjes) met paadjes erdoorheen.
  13-4-2019 9:13:13
 • Toepassing van groen is een must. Kunstwerken, perkjes, bankjes sfeervol erbij gerangschikt. Het midden van het plein moet vrij blijven voor o.a. kermisattracties en carnaval(stent). De hoge bomen van nu ogen op leefniveau niet anders dan enorme palen en brengen het plein niet verder dan een plein zonder leven. Lagere bomen daarvoor in de plaats met een stam waar op 2 à 3 meter hoogte brede vertakkingen en bladgroei zijn ('dak'), met tussenruimten; is knusser. Daartussen en eromheen zitjes en hier of daar een één- of tweezijdige afscherming waardoor terrasidee ontstaat. Ik heb een foto als voorbeeld van een combinatie van mijn bomen-idee in samenhang net een gezellig horecaterras maar kan die foto helaas niet kwijt in dit blok.
  7-4-2019 8:09:46
 • Jan
  Het zou mooi zijn als op de plek van het gemeentehuis een klein park gecreëerd wordt (naar voorbeeld van Jan Cunen park). Het plein zal toch voor een groot gedeelte verhard moeten blijven om kleinschalige evenementen en de weekmarkt mogelijk te houden. De parkeergelegenheid volledig schrappen lijkt me niet verstandig aangezien deze schaars is in het centrum. Bomen aan de rand van het plein geven het geheel toch een groene uitstraling (zie foto Oirschot).
  6-4-2019 22:11:44
 • Liever een park dan een stenig plein. Voorkomt parkerende auto's en racen met auto's over het plein, wat nu regelmatig gebeurt. Wel natuurlijke verhardingen i.v.m. de weekmarkt en kleinschalige evenementen zoals de kermis ( zonder horeca). Het is trouwens de vraag of een kermis over 10 jaar met de beperkte mogelijkheden in een klein dorp nog aantrekkelijk is voor de nieuwe generatie.een parkachtige omgeving nodigt ook meer uit tot ontmoeten.
  31-3-2019 0:09:24
 • Gemeentehuis plat voor groen.
  29-3-2019 18:18:25
 • Eens met wat Gwenny zegt betreft het Jan Cunenpark, maar wel zonder het gemeentehuis. Kijk deze kas is er maar 1 keer. En wat de gemeente Oss zegt, het staat voor bedrag x op de balans. Klopt maar ze hebben het GEKREGEN dus........
  29-3-2019 17:40:59
 • Oss heeft bij museum Jan Cunen een mooi park waar festivals worden gehouden zoals Muzemisse. Proeven in het park en Come out and play. Kleinschalig tussen de bomen. En ook met kiosk. Inspiratie voor ons in Geffen?
  27-3-2019 19:25:32
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren