Verblijven

Verblijven

Het dorpsplein zou het kloppend hart van Geffen kunnen zijn, maar momenteel is er, behalve de vele evenementen, niet veel te beleven. Er is behoefte aan een plek om te zitten, het zou een ontmoetingsplek voor jong en oud kunnen zijn en de fietsstop met waterpunt en infoborden zou mooier ingericht kunnen worden.

 

Discussie: Wat zou u graag zien op het plein?

Deel

Rating

0 ( 4 reviews)

Reacties

 • Ik merk dat ik toch veel overlapping heb met andere thema's... ik val in herhaling. Het enige dat Geffen wel écht verbindt, is bourgondische gezelligheid. Dus samenzijn met een hapje en drankje. Paradoxaal genoeg denk ik dat nieuwe horeca echter geen haalbare kaart is in Geffen. Ik zie meer in een soort pop-up parkterras dat heel snel te verwezenlijken is door bestaande(?) horeca op die paar zonnige weekenddagen. Springkussen erbij en je hebt meer aanloop dan ooit. Zo blijft het plein lekker verrassend in de zomer, in de winter zie je er toch niemand. Al biedt het kansen voor een winter-bbq :). Leuk zijn ook zomerinitiatieven voor een soort wekelijkse buitenbioscoop waarbij iedereen zijn eigen stoel meeneemt (en eventueel koelbox als de horeca niet aanhaakt). Weinig moeite, veel lol! Belangrijk is wel dat de ondergrond stabiel genoeg is voor stoelen en tegen een stootje kan. Oplaadpunten voor fietsen, infoborden en plattegronden wel graag aan de zijkant van het plein op een wat minder prominente plek. Dit zijn geen zaken die het plein aantrekkelijk maken, het is puur functioneel en handig voor 'erbij'.
  13-4-2019 9:03:09
 • Ik zou graag zien dat het een mooi punt wordt voor jong en oud. Een fonteinplateau zoals op de heuvel in Oss of een (ondiepe) vijver. Heeft zeker op kinderen een aantrekkingskracht. Met leuke bankjes er om heen en een kiosk die op mooie dagen bemand kan worden voor een kop koffie, een ijsje, iets fris oud. Stukje gras erbij en nog genoeg ruimte voor het organiseren van leuke evenementen.
  12-4-2019 1:52:32
 • Jan
  Het plein moet een aantrekkingskracht hebben voor alle Geffenaren (jong tot oud), maar ook uitnodigend zijn voor voorbijgangers. Dit kan gerealiseerd worden met de zaken die hieronder al zijn genoemd (groen, bankjes, waterpartij, fietsoplaadpunt, etc). Op deze manier wordt het voor (horeca)ondernemers ook interessant om zich aan dit plein te vestigen.
  8-4-2019 8:25:11
 • Een meent is prettig vertoeven mits het wordt bijgehouden. Bovendien is er een groot aantal parkeerplaatsen dat waarschijnlijk wordt opgegeven om dat te realiseren. Wat betekent dat er minder overblijft aan ruimte om te parkeren en er opeens overal blik lijkt te staan. Als het gaat om hoe mensen zich amuseren en waarom ze in Geffen blijven dan denk ik dat er aantrekkelijke evenmenten moeten worden georganiseerd (afgezien van wat er nu al plaats vindt). Denk aan een wekelijkse kunstmarkt zoals bv in Bergen wordt gedaan tijdens de zomermaanden. Of een boekenbeurs a la Deventer of zoiets. Fietsers komen en gaan door Geffen maar hoeveel blijven langer dan de noodzakelijke rust en plaspauze. Wat gebruiken ze en komen ze terug om de middenstand te vereren met een vervolgbezoek? En het draait niet aleen om oplaadpalen voor fietsen..
  7-4-2019 23:35:56
 • Een plaats met veel groen, zitelementen voor jongeren en comfortabele bankjes voor ouderen. Fietsstallingsplaatsen met elektrisch oplaadpunt, een infobord. De Kiosk in het groen achter links op de plaats van het gemeentehuis. Eventueel een waterpunt.Misschien dat een dergelijke inrichting uit nodigt voor een horecaplek voor koffie een ijsje of een drankje. er zijn immers nog pandjes die leeg staan.
  31-3-2019 0:01:11
  • @Elly Smit: waterpunt staat er al zo ook het info bord, maar eea zou idd verplaatst kunnen worden. Betreft “fietsenstalling” ik kijk maar wat ik zie, maar dat is niet waarvan ik zeg dat missen we. Wel een oplaadpunt boor meerdere fietsen, dit zou de horeca op moeten pakken, maar enkele plaatsen voor oplaadpunten zonder consumptie plicht. Betreft horeca, laten we eerlijk zijn........ we hebben voldoende horeca in Geffen. Gouden Leeuw open qua dag café. Dan zijn we er.
   31-3-2019 9:14:22
 • Op de plaats van het gemeentehuis de kiosk plaatsen met wat bomen en bankjes erom heen
  29-3-2019 22:32:42
 • Ik zou de bestaande horeca geen mes in de rug willen steken. Maar een park met makkelijk te onderhouden bankjes zou mooi zijn. Wel graag open plek houden. Om evt schimmige activiteiten voor te blijven. Het zou wel leuk zijn als er dan door horeca geffen evenementen gehouden mag worden. Denk aan bijv bier festival in Oss naast de groene engel. Dat heeft alleen al sfeer omdat het tissen het groen is
  29-3-2019 18:14:43
 • Ja zou kunnen, met eventueel oplaadpunten boor de elektrische fiets, van de andere kant hebben we ook horeca waar we terecht kunnen. Om te zitten en te drinken. Huidige bank met waterput zou wel groener aangekleed kunnen worden.
  29-3-2019 17:38:13
 • Ja zou kunnen, met eventueel oplaadpunten boor de elektrische fiets, van de andere kant hebben we ook horeca waar we terecht kunnen. Om te zitten en te drinken. Huidige bank met waterput zou wel groener aangekleed kunnen worden.
  29-3-2019 17:38:11
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren