Water en klimaat

Water en klimaat

Het dorpsplein is momenteel erg stenig. Door verstening en het beperkte groen is de gevoeligheid voor hittestress groter. In de huidige situatie is zelden wateroverlast. Dit zal, door extremer weer, in de komende jaren vaker voor kunnen komen. Voor de inrichting willen we hier wel op inspelen. Er kan gedacht worden aan meer groen op het plein of aan het gebruiken van water in de openbare ruimte. 

Discussie: Wat voor kansen ziet u voor de toepassing van water binnen Geffen?

Deel

Rating

0 ( 4 reviews)

Reacties

 • Het plein kan compleet omringd worden door een groene strook (met goot) waar het water vanuit alle hoeken naartoe kan. Uiteraard één zijde open laten voor bestemmingsverkeer bij evenementen. Dit geeft meteen ook een mooie visuele afscheiding van het complete plein. Naast een stukje park, kan je de rest van het plein ook best half-hard maken met onderhoudsvrij fijn grind dat stabiel genoeg is voor evenementen/stoelen/tafels. Een waterpartij zoals afgebeeld zou geweldig zijn voor kinderen in de zomer! Zorg ervoor dat de bestaande Geffense horeca hier dan wel meteen op in kan/mag spelen met een pop-up terras of iets dergelijks. Het zijn opgeteld vaak maar een paar geweldige(!) weken die zo'n waterpartij ook echt tot z'n recht laten komen.
  13-4-2019 8:15:23
 • Jan
  Het plein moet vooral ook bruikbaar zijn voor evenementen, weekmarkt, etc. Op de plek van het gemeentehuis kan een parkachtige omgeving gecreëerd worden met bomen (platanen), leempaden en misschien een kleine waterpartij.
  6-4-2019 21:36:58
 • Ik ben groot voorstander van veel groen. Het is sfeervol én klimaatbestendig. Bovendien maakt groen het dorpshart vriendelijker. Het is nu een stenen bak helaas.
  1-4-2019 18:39:00
 • Veel groen en waterelementen. Eee deel parkachtig inrichten met eventueel waterelementen. Misschien ook geschikt houden voor een belevingstuin als een dagopvang overwogen wordt. Verder een verhrade ondergrond voor kermis attracties en weekmarkt, maar dat hoeven geen stenen te zijn. Geen parkeerplaatsen.
  30-3-2019 0:26:54
 • Water. Ja lastig. Liever zie ik het in een groene worm dan bestraat. Maar hoe zit je dan met ongedierte? Misschien meer kleinere stromende water ornamenten. En kwa hemelwater goede afstroom gescheiden van vuile water. Maar vooral graag meer groen. Hemel water en temp zijn een probleem omdat we alles maar dicht bouwen
  29-3-2019 18:00:38
 • Waar nu het gemeentehuis staat, deze slopen en sowieso voorzien van groen, een ruimte met “mobiele” bomen, zodat het terrein ook voor evenementen gebruikt kam worden. Geen woningbouw!!
  29-3-2019 17:32:58
U moet registreren/ingelogd zijn om te reageren